Swedbank jättis presidendi hariduspreemia rahata

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kultuurirahastu koduleht.
Presidendi kultuurirahastu koduleht. Foto: www.president.ee

Swedbank loobus president Toomas Hendrik Ilvese kultuurirahastu hariduspreemiate rahastamisest, mistõttu auhindade väljaandmiseks pole praegu raha.

Kultuurirahastule saadetud kirjas põhjendab Swedbanki juht Priit Perens sammu asjaoluga, et senine sponsorlusleping oli sõlmitud 5 aastaks ning otsustati lepingu pikendamisest loobuda. Ta lisas, et eelmise aasta lõpus vaadati üle koostöövõimalused erinevate organisatsioonidega ning selle põhjal leidis pank, et lepingut ei pikenda.

Presidendi kantselei pressijuht Kaidi Aher ütles Postimees.ee'le, et presidendi kultuurirahastu loodab siiski preemiat edasi välja anda ning on hakanud otsima uut sponsorit.

Ta avaldas ka lootust, et preemia väljaandmise ajaks on uus rahastaja leitud. Aheri sõnul on vara spekuleerida, kas uue sponsori tulek tähendab ka preemiasummade vähenemist.

Kultuurirahastu on 2003. aastast peale andnud igal aastal kolmele silmapaistvale õpetajale kokku 175 000 krooni ning alati on seda toetanud seni Hansapanga nime kandnud, nüüd Swedbankiks ristitud ettevõte.

Näiteks eelmisel aastal andis pank kultuurirahastule kokku 275 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles