Apple'i aktsia peale iPhone 5 Hiina debüüti languses

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i poe müüja tutvustab Ida-Hiinas Dongyangis klientidele iPhone 5-te.
Apple'i poe müüja tutvustab Ida-Hiinas Dongyangis klientidele iPhone 5-te. Foto: SCANPIX

Apple'i aktsia langes reedesel kauplemispäeval 3,76 protsenti, analüütikud peavad süüdlaseks Hiina turu oodatust väiksemat huvi uue iPhone 5 vastu.

Apple tuli oma uue nutitelefoniga, iPad Miniga ja neljanda generatsiooni iPad tahvelarvutiga Hiina turule neljapäeval. Kuigi esimese kolme päevaga suudeti müüa üle kahe miljoni iPhone 5, ei olnud analüütikud tulemusega siiski rahul, kirjutab Techradar.

Jefferiesi analüütik Peter Misek langetas iPhone 5 järgmise kvartali müügiprognoosi 52 miljonilt eksemplarilt 48 miljonini, UBS Investment Research langetas aga Apple'i aktsia aastast hinnasihti.

«Mõned meie Hiina allikad leiavad, et kohalikul turul võib uue nutitelefoni müük jääda oma eelkäijale 4S-ile alla,» selgitas prognoosimuudatust UBSi analüütik Steven Milunovich.

Hiina on Apple'ile ülioluline turg - ettevõtte septembris lõppenud finantsaasta käibest moodustas see 15 protsenti, jäädes alla vaid USAle.

Reedese kauplemispäeva lõpuks langes Apple'i aktsia hind 509,79 dollarini, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 479,59 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles