Tallinkil teises kvartalis 323-miljoniline kahjum

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alus Romantika.
Tallinki alus Romantika. Foto: Toomas Huik

Tallinki teise kvartali kahjum oli 323,3 miljonit krooni, mis on 211 miljoni võrra suurem kui aasta tagasi, ning juhtkond möönab, et selleks aastaks seatud eesmärke ei täideta.


Tallinki eelmise aasta septembris alanud majandusaasta  veebruariga lõppenud teise kvartali 2,6 miljardi kroonine müügitulu jäi mullu sama aja tulemusele 124 miljoni krooniga alla.

Majandusaasta esimese poolaasta kokkuvõttes oli Tallinki müügitulu 5,65 miljardit krooni ehk mullu sama ajaga enam-vähem samal tasemel, kuid 354 miljoni kroonine kahjum ületas mullust 245 miljoni krooniga.

«Kontserni esimese poolaasta tulemus ei vastanud juhtkonna ootustele,» tunnistas finantsdirektor Janek Stalmeister börsile saadetud teates.

Hoolimata märkimisväärsest reisijate arvu suurenemisest taandus selle positiivne efekt juba müügitulude tasandil mõjutatuna kaubaveotulude langusest, Rootsi krooni nõrgenemisest ja tarbijate käitumise muutustest, põhjendas ta.

Kuigi teine poolaasta on reisijateveos kõrghooaeg ja tavaliselt on siis kaubaveotulude mõju tulemustele väiksem, on Tallinki juhtkond ettevaatlik käesoleva majandusaasta eesmärkide prognoosimisel. Arvestades seniseid arenguid ja väliste faktorite kõrget volatiilsust, mis lisavad teadmatust tuleviku kohta, võib arvata, et kontsern ei saavuta selleks majandusaastaks seatud eesmärke, tõdes Stalmeister.

Siiski usub juhtkond, et selle aasta kokkuvõttes suudetakse kasumisse jääda.

Tallinki majandusaasta ei ühti kalendriaastaga, vaid algab 1.septembril ning lõpeb augustiga.  Seega majandusaasta teine kvartal hõlmab ajavahemikku detsembrist veebruarini ning majandusaasta esimene poolaasta perioodi mullusest septembrist kuni selle aasta veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles