Moody´s kiidab Rootsi rahanduspoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipud
Rootsi lipud Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's kinnitas reedel taaskord Rootsi AAA tippreitingut ja jättis väljavaate stabiilseks, muu hulgas toodi välja riigi kindel ja tugev rahanduspoliitika.

Agentuuri hinnangus kiideti Rootsi majanduslikku, institutsioonilist ja riigirahanduslikku tugevust. Moody'se hinnangul on ka Rootsi pankade kapitalibaas piisavalt tugev, et kaitsta neid olukorra mõõduka halvenemise eest.

Soodus tootlikkuse kasv, madal palga- ja hinnainflatsioon ning riigi tugev positsioon kõrgtehnoloogilisel nišiturul on taganud Rootsi konkurentsivõime juba hulk aastaid.

Eurostat teatas reedel, et eurotsooni aastainflatsioon langes oktoobri 2,5 protsendilt novembris 2,2 protsendile, väikseim inflatsioon oli Rootsis 0,9 protsenti, Kreekas 1,2 protsenti ja Iirimaal 1,9 protsenti. Kogu Euroopa Liidus oli riigiti novembris kõrgeim aastainflatsioon Ungaris 5,6 protsenti, Eestis 4,3 protsenti ja Poolas 3,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles