Siff: säästurežiim pole läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff
Endel Siff Foto: Artur Sadovski

Ettevõtja Endel Siff ütles lõppevat aastat kokku võttes, et eestlaste säästurežiim pole kahjuks veel läbi saanud.

«Võib-olla ma eksin, aga keskmisel eestlasel pole tänapäeval elada lihtne. Säästurežiim pole otsa saanud,» ütles Siff, lisades, et õnneks on inimesed uue olukorraga kohanemas.

Samas toonitas ärimees, et väga paljud eestlased on läinud välismaale paremat elu ja tööd otsima ning see – inimeste väljaränne – saab ka olema riigi suurim väljakutse tulevatel aastatel.

«On poliitikuid, kes väldivad teravaid probleeme. Keeravad selja ja teevad nagu neid ei eksisteeri. Oleme siiani karmilt piiranud immigratsiooni, pole lubanud sisserändajaid, samal ajal, mil Eestist lahkub tuhandeid inimesi ja vanuseline koosseis halveneb,» rääkis Siff.

Ta lisas, et kui leida lõppevale ja tulevale aastale ühine nimetaja, siis on see kiirenev arenguprotsesside tempo. «Sündmused arenevad kiiremini kui mõni aasta tagasi. Tänapäeva majanduselu nõuab kiireid investeerimisotsuseid, saneerimisotsuseid. Kasvav elutempo ei tee kellegi elu lihtsamaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles