ECB nõukogu liige: alla 1 protsendi intress on ohtlik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axel Weber
Axel Weber Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Keskpanga (ECB) nõukogu liige Axel Weber usub, et keskse intressimäära langetamine allapoole 1 protsendi taset võib olla ohtlik, edastab Bloomberg.

«Olen keskse intressimäära 1 protsendist allapoole langetamise suhtes kriitiline, sest see võib halvata pankadevahelise rahaturu,» lausus Saksamaa Bundesbanki juht täna Hamburgis esinedes.

Tema sõnul ei tohiks erinevate varade nagu võlapaberite ost olla keskpanga jaoks esmajärguline tegevus, sest laenamist peaks teiste vahenditega ergutama. 

Oma seisukohaga vastandub Weber vastandub Weber nõukogusse kuuluvatele Kreeka keskpanga juhile George Provopoulosele ja tema Küprose ametivennale Anthanasios Orphanidesele, kes on mõista andnud, et võivad intressimäära alla ühe protsendi tasemele kärpimist ning võlapaberite ostmist toetada.

Austria keskpanga juht Ewald Nowotny ütles eelmisel nädalal, et võlapaberite ost oleks mõistlik ning intressimäära langetamise üle peetakse veel aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles