Mikser: 2013. aasta riigieelarvest sai sõnamurdmise eelarve

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser on Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda juhtinud kaks aastat.
Sven Mikser on Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda juhtinud kaks aastat. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond teatas, et hääletas täna riigikogus 2013. aasta riigieelarve vastu, kuna valitsusliit lükkas erakonna hinnangul tagasi sisuliselt kõik eelarve paremaks tegemise ettepanekud.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri sõnul muutus vaevaliste eelarvearutelude vältel eelkõige sõnavara.

«Haridusminister ei ole enam veendunud, et kõigi õpetajate palk tõuseb. Tema töö olevat tehtud ja temast ei sõltu midagi. Mõttekäigud, millest järeldub, et osade õpetajate palk ehk ei tõusegi ja seda põhjusel, et ta kooli pole veel kinni pandud, on lihtsalt küünilised,» ütles Mikser.

Sotsiaaldemokraatide liider tuletas veel meelde, et pea pooled ministrid kergitasid veel septembris oma saba lubadusega, et töötu abiraha viiakse 50 protsendini alampalgast.

«Nüüd on 145 eurost saanud 101 eurot ja lubatud 50 protsenti veeretatud kiirabi ja residentide südametunnistusele. See on näotu,» sõnas Mikser, osutades asjaolule, et töötutoetuse tõstmise asemel eelistas koalitsioon jagada poliitilist katuseraha.

«Eelarve sai menetlemise käigus endale ka õige nime – tegu on murtud lubaduste eelarvega,» lausus Mikser.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles