EKP Weber: ühest protsendist madalam intress külmutab turud

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Liidupanga president ja ühtlasi EKP nõukogu liige Axel Weber
Saksa Liidupanga president ja ühtlasi EKP nõukogu liige Axel Weber Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu liikme Axel Weberi hinnangul võib vähem kui üheprotsendine intressimäär põhjustada turgudel paigalseisu.


«Olen kriitiline baasintressi kärpimise üle ühe protsendi tasemest allapoole, kuna tegelikkuses ei pruugi see ergutada panku üksteisele laenu andma,» rääkis Weber Hamburgis täna

Bloombergi

vahendusel.

«Eksisteerib oht, et pankadevahelist turgu tabab sel juhul täielik halvatus.»

EKP president Jean-Claude Trichet on teinud vihjeid uuest võimalikust baasintressi kärpest 1,25 protsendi tasemelt 1,00 protsendini. Deposiitide intressimäära alandamist praeguselt 0,25 protsendi tasemelt on ta aga välistanud.

Keskpanga nõukogu järgmine istung toimub 7. mail.

Austria Panga president Ewald Nowotny rääkis eelmisel nädalal, et vaidlus baasintressi alandamise üle ühest protsendist madalamale tasemele on endiselt pooleli.

Kreeka Panga juht George Provopoulos ja Küprose Panga president Athanasios Orphanides on mõlemad tunnistanud, et pooldavad intresside edasist kärpimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles