Mutli lubab uut loomeinkubaatorit veel tänavu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustav ettevõtja vajab samasugust hoolt kui tibu.
Alustav ettevõtja vajab samasugust hoolt kui tibu. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli lubas, et uus loomeinkubaator valmib pealinnas sel aastal igal juhul - kui mitte Niine tänaval, nagu algselt plaanitud, siis kusagil mujal.


«Igal juhul valmib loomeinkubaator Tallinnas veel käesoleval aastal. Meil on olemas ka juba inkubaatori tulevased asukad ehk firmad, kes kannatamatult ootavad loomeinkubaatori valmimist ning linn on kohustatud praegusel majanduslikult raskel ajal firmasid toetama,» lausus Mutli.

Ta nentis, et Niine 11 kinnistu omanik ja hoone renoveerija Dalton Invest ei ole tänase seisuga täitnud oma lepingulisi kohustusi linna ees ning seetõttu on linn võtnud kaalumisele ka alternatiivseid asukohti.

Tallinna rajatav loomeinkubaator pakub ettevõtetele teenuseid, mis on eelkõige seotud ettevõtluse alustamisega, sh äriideede esmane analüüs, ärialane nõustamine ja ettevõtluse baaskoolitus, samuti äri edasiarendamisega seonduv, sh spetsiifilised nõustamised, spetsialiseeritud koolitused, abi koostööpartnerite leidmisel nii Eestis kui ka välisriikides.

Oluline on inkubaatori poolt pakutav füüsiline infrastruktuur, sh sisustatud stuudiod, ateljeepinnad, bürood, töökojad. Loomeinkubaator abistab ettevõtjaid nii partnerite kui rahastamisallikate leidmiseks.

Täna juba tegutseva ehk siis ärialustusteenust pakkuva loomeinkubaatori kliendid on eelkõige erinevate disaini- ja tarbekunstivaldkondade esindajad.

2002. aastast on Tallinnas rajatud kolm ettevõtlusinkubaatorit, neist Kopli ja Ülemiste inkubaatoreid opereerib SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles