Obama näeb majanduses julgustavaid märke

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja keskpanga juht Ben Bernanke (tagaplaanil).
USA president Barack Obama ja keskpanga juht Ben Bernanke (tagaplaanil). Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendi Barack Obama sõnul võib pimedal horisondil näha mõningaid märke majanduse arengust, kuid lisas samas, et enne tormist väljumist tuleb teha palju tööd ära.


Georgetowni ülikoolis Washingtonis esinenud riigipea pidas tormi all silmas rasket olukorda, milles miljonid ameeriklased on kaotanud töö ja kodu, vahendas

Times Online

.

«Pole kahtlustki, et ajad on endiselt karmid,» märkis ta. «Kohast, kus me praegu oleme, võib esimest korda näha lootuse kuma. Ja kaugel selle taga võib aimata visiooni Ameerika tulevikust, mis on täiesti erinev meie raskustega võitlevast majandusest.»

Riigipea sõnul hakkavad valitsuse ergutuspakett, pankade abiprogramm ja sammud kinnisvaraturu päästmiseks avaldama positiivset mõju USA majandusele.

Ametiisikud kohalikul tasandil ja osariikides hakkavad koos ehitusettevõtetega taas võtma tööle inimesi. Finantsturgude jääaeg hakkab näitama mõningaid sulamise märke.

«Kõik need on teretulnud ja julgustavad uudised. See aga ei tähenda, et rasked ajad on möödas,» märkis Obama.

President loetles meetmed, mida valitsus on võtnud ette majanduse toetamiseks. Keskseimaks sammuks oli 787 miljardi dollari suurune stimuleerimispakett.

2009. aasta on Ühendriikide jaoks aga jätkuvalt keeruline, kuna inimesed kaotavad jätkuvalt töökohti, jäävad ilma kinnisvarast ning peavad kannatama enne, kui aasta läbi saab.

USA keskpanga president Ben Bernanke kinnitas Atlantas, et majanduses on ettevaatlikke viiteid selle kohta, et järsk allapoole libisemine on aeglustumas.

Föderaalreservi juhi arvamuse taga on positiivsed märgid eluaseme- ja finantsturgudel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles