Juhid tunnistavad: pooled nõupidamistest on täiesti mõttetud

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõupidamine.
Nõupidamine. Foto: SCANPIX

Juhtide igapäevatööst võtavad suure osa erinevad nõupidamised. Rootsi juhtide seas läbiviidud uuring näitab, et pooled nendest on täiesti kasutud.

Lisaks selgub 871 juhi seas läbiviidud uuringust, et meesjuhtidel on rohkem nõupidamisi kui naisjuhtidel, kirjutab Svenska Dagbladeti veebiväljaanne Positioni uuringule tuginedes.

Uuringust ilmneb, et keskmiselt on Rootsi juhtidel igal nädalal kuus nõupidamist, mis kokku kestavad 8,1 tundi. Kümnest uuringus osalenud juhist kaks veedavad nõupidamistel nädalas aga 13 tundi või rohkem

Meesjuhtidel on nõupidamisi rohkem ning vanemad juhid saavad läbi vähemate nõupidamistega.

Vaid pooled juhtidest tunnevad, et suurem osa nõupidamistest on mõttekad ja efektiivsed. Ligi pooled küsitletutest jätavad tihti mõttetuna tunduvatele nõupidamistele minemata.

Enam kui pooled küsitluses osalenud tunnistavad, et tegelevad aeg-ajalt koosolekutel kõrvaliste asjadega, näiteks arvutiga või mobiiltelefoniga. Kümnest üks tunnistab, et teeb seda igal koosolekul.

63 protsenti uuringus osalenutest arvavad, et koosolekuks kõige parem aeg on hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles