Monti taandumine raputas Itaalia ja Hispaania aktsiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Mario Monti
Itaalia peaminister Mario Monti Foto: SCANPIX

Uudis Itaalia mittevalitud peaministri Mario Monti tagasiastumisest kukutas eile järsult Itaalia ja Hispaania aktsiaid.

Milanos langes FTSE MIB indeks 2,2 protsenti, suurimateks kukkujateks olid Itaalia suurpangad: nii Intesa Sanpaolo kui UniCrediti aktsiahind pudenes 5,2 protsendi jagu allapoole.

Investorid kardavad, et Monti enneaegne lahkumine võib teha lõpu majandusreformidele, mis on aidanud rahustada kohalikke aktsia- ja võlakirjaturge.

«Kuigi me oleme juba mõnda aega öelnud, et Itaalia poliitika läheb valimiste lähenedes riskantseks, usun ma tegelikult, et täna reageeriti natuke üle,» ütles eile varahaldusfondi Pictet Asset Management vanemstrateeg Luca Paolini.

«Siiski eelistame me Itaalia võlakirju vältida, kuna praegused tootlused ei peegelda täiel määral riski, et eurokriis keerab taas hullemaks.»

Madridi Ibex 35 indeks langes 0,6 protsendi võrra. Osaliselt riigistatud Bankia panga aktsia kukkus 3,4 protsenti, Caixabank kaotas aktsiahinnalt 2 protsenti.

Hispaania suurima panga Banco Santanderi aktsia odavnes 1,9 protsendi võrra.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles