Elektrimüüja vahetamise viimane päev oli rahulik

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare kaubanduskeskuses Elektrimüügi ASi kaubamärgi elekter.ee lepinguid müünud Tanel Orro (paremal) veenis muusik Emil Rutiku (keskel) sõlmima elektrilepingu sealsamas.
Rocca al Mare kaubanduskeskuses Elektrimüügi ASi kaubamärgi elekter.ee lepinguid müünud Tanel Orro (paremal) veenis muusik Emil Rutiku (keskel) sõlmima elektrilepingu sealsamas. Foto: Andres Haabu

Kui Eesti Energia võis endale lubada pikki järjekordi, milles sajad vanurid pidid tunde kannatlikult ootama, siis uued elektrimüüjad, kes alles peavad end tõestama, kasutavad moodsamaid müügivõtteid.

Rocca al Mare kaubanduskeskuses kütusefirma Alexela suurosalusega Elektrimüügi ASi kaubamärgi elekter.ee lepinguid müüv Tanel Orro tõdes eile päeval, et huvi elektrilepingute vastu on viimastel päevadel kasvanud. Lepinguid sõlmitakse kaubanduskeskuses tema sõnutsi päevas 15–20. Tartus oli päeva rekord isegi 30. Kindel lepingusoov on neist pooltel.

«Mõnel on kaasas kaks A4-lehekülge arvutusi,» kirjeldas Orro, kelle sõnutsi ei saa inimesed aru, et raha kokkuhoidmiseks on kõige olulisem paketivalik. Tema sõnul on ka teadlikkus viimastel päevadel kasvanud. Kui varem oli informeeritud kliente umbes kümnendik, siis viimasel päeval olid asjaga enam-vähem kursis juba pooled.

Elektrimüügi ASile pakub müügiteenust firma Tarkpartner. Orro sõnul on see USAs Southwesterni raamatumüügiga tegelevate inimeste ettevõtmine, muu hulgas müüakse võimalikele klientidele turvafirma USS teenust.

«Muidu oleksin pidanud kodus hakkama selle asjaga tegelema,» põhjendas eile Rocca al Mare kaubanduskeskuses Orro nõustamisel börsihinna järsu tõusu vastu kindlustatud paketi valinud Emil Rutiku.

Alguses oli ta plaaninud valida 220 Energia börsihinnaga paketi elektriga kütjale, kuid Orro müügitöö kandis vilja. Rutiku sõnul on esialgne paanika elektrimüüja valikul raugenud, kuid palju «agasid» on endiselt õhus ning selget ülevaadet elektrimüüjate kohta ei ole. Samuti puudub meie inimestel avatud elektrituru kogemus, nii et eks aeg annab arutust, lootis ta.

Eesti Energia Kadaka tee teeninduskeskuses oli eile nädal varasemaga võrreldes vaikne, istekohti jagus ja üle tunni aja oodanud inimesi ei olnud.

Kuna senise elektrimüüjaga saab lepingut sõlmida aasta lõpuni, ei ole tarvidust järjekorras seista. Samas on inimesed vastukäivast infost heitunud ega oska enam kedagi usaldada.

«Alguses öeldi, et 10. detsembriks peab olema leping sõlmitud. Nüüd tuleb välja, et tegelikult on aega aasta lõpuni. Aga nii ei saa ju kindel olla, et see ikka tegelikult ka nii jääb,» põhjendas Eesti Energia teeninduskeskusse tulekut Avo Selgis. «Parem sõlmin ikka lepingu ära, muidu öeldakse pärast, et hiljaks jäin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles