ERR.ee: Nord Stream soovitab Eestil faktidele toetuda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme esitlusel Helsingis väljas olnud stend.
Nord Streami gaasijuhtme esitlusel Helsingis väljas olnud stend. Foto: Liis Treimann

Nord Streami tehtud gaasitrassi keskkonnamõjude uuringut arutades peaks Eesti pool toetuma eelkõige faktidele, arvab firma piirkondlik nõunik Balti riikides Romans Baumanis.

Baumanis märkis, et Läänemere põhja gaasijuhet rajada tahtev Nord Stream ootab Eestilt selle teadvustamist, kui tähtis on Euroopale gaas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

29. aprillil toimub Nord Streami keskkonnamõjude uuringu arutelu, millest saavad osa võtta ka Eesti ametiisikud ning sellega seoses on Baumanisel Eestile lihtne sõnum.

«See projekt on ju Euroopale erakordselt tähtis, Nord Stream suudab tarnida umbes veerandi gaasist, mida Euroopa vajab lisaks 2025. aastal. Tarvis on nii uusi kui ka praeguseid torujuhtmeid, ma loodan, et seda teadvustatakse ja dialoog tuleb konstruktiivne ja toetub faktidele,» ütles Baumanis.

Kuid just faktides ongi probleem: Nord Stream saatis Läänemere-äärsetele riikidele keskkonnamõjude hindamise aruande, riigikogu komisjonid leidsid aga, et analüüs on paljudes teemades kas pealiskaudne või jätab olulised keskkonnamõjud üldse arvestamata.

Nord Streamile tegevusloa andmisega on vahetult seotud Soome, Rootsi, Taani, Venemaa ja Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles