Jaapani tehnoloogiahiiglased loodavad «puhastusmüügiga» teenida miljardeid dollareid

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo
Sharpi logo Foto: SCANPIX

Raskustes Jaapani tehnoloogiaettevõtted Panasonic, Sharp ja Sony loodavad infrastruktuuri, kinnisvara ja äride müügiga teenida kokku umbkaudu kolm miljardit dollarit.

Panasonic loodab märtsiks, mil lõpeb ettevõtte finantsaasta, teenida erinevate omanduste müügilt 1,34 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Sony puhul on räägitud aga lausa ettevõtte New Yorgis asuva 37-korruselise peakorteri müümisest, millega võidakse erinevatel hinnangutel teenida kuni miljard dollarit, samuti on meedias juttu olnud Sony kahe võõrsil asuva tehase müügi teemadel.

Sharpi seis on Jaapani kolmest hädas olevast tehnoloogiaettevõttest aga kõige kehvem, kuna pea kogu ettevõttele kuuluv kinnisvara on riigi pankade poolt antava 4,6 miljardi suuruse suurlaenu tagatisena müügikõlbmatu. Samas on päästerõnga ulatanud Qualcomm, mis nõustus omandama 5 protsenti Sharpi aktsiatest, saades ühtlasi ettevõtte suurimaks aktsionäriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles