Eesti Energia on sõlminud ligi 250 000 elektrimüügi lepingut

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia klienditeenindus. Pilt on illustratiivne.
Eesti Energia klienditeenindus. Pilt on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Riigile kuuluv energiaettevõte Eesti Energia on sõlminud 245 000 elektrimüügi lepingut.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik ütles BNS-ile, et enam kui 85 protsenti lepingu sõlminutest on eelistanud paketti Kindel. «Lepinguperioodidest on enim sõlmitud aastaseid lepinguid,» lisas ta.

Üle poolte lepingutest on Venniku sõnul sõlmitud Eesti Energia e-teeninduses, populaarsuselt teine kanal on teenindusbürood ning järgneb klienditelefon. Kõige enam kõnesid võeti klienditelefonil vastu käesoleva nädala teisipäeval ja kolmapäeval. «Kõnekeskus võtab vastu ligikaudu 25 000 kõnet päevas, mis on sama palju kui varem poole kuuga,» sõnas Vennik.

Eesti Posti postkontorites on sõlmitud enam kui 19 000 elektrilepingut.

Vennik märkis, et sõlmitud lepingute koguarv on suurim Harjumaal, Tartumaal ja Ida-Virumaal.

Viru Keemia Grupi (VKG) Elektrivõrgud juhatuse liige Marek Tull ütles BNS-ile, et ettevõtte piirkonna tarbijad on olnud aktiivsed lepingute sõlmijad ning tänaseks on 20 protsenti tarbijatest elektrilepingu sõlminud. «Kolm neljandikku lepingu sõlmijatest on sõlminud lepingu VKG Elektrivõrgud OÜ-ga,» märkis ta.

Tull lisas, et samuti on ettevõte sõlminud elektrilepinguid tarbijatega üle Eesti ning lepingute sõlmimine on väga intensiivne olnud viimasel paaril nädalal. «Paaril viimasel päeval on oluliselt hoogustunud väikese ja keskmise tarbimisega äritarbijatega lepingu sõlmimine,» rääkis Tull.

Kuigi ka VKG eraklientide hulgas on enim eelistatud fikseeritud hinnaga paketid, on Tulli sõnul samas ka palju kliente, kes on valinud börsi hinnast sõltuva paketi. «Sõlmitud lepingute arv on suurem kui esialgselt prognoosisime,» ütles ta.

Imatra Elektri juht Sven Pitkve ütles BNS-ile, et ettevõttega on lepingud sõlminud 15 protsenti tarbijatest. «Paljud on öelnud ka, et soovivad üldteenuse peale jääda,» ütles ta.

Kõige rohkem on Imatra Elekter sõlminud lepinguid börsihinnast sõltuvale paketile Täpne. «Me oleme hetkeseisuga rahul. Võib isegi öelda, et üle ootuste hästi on läinud,» kommenteeris Pitkve.

Tarbija, kes soovib 1. jaanuarist jõustuvat lepingut ettevõttega, kellelt ta praegu elektrit ei osta, peab lepingu elektri ostmiseks sõlmima enne 10. detsembrit. Kui tarbija sõlmib elektriostu lepingu praeguse müüjaga, siis on tal selleks aega detsembri lõpuni.

Elektri ostmiseks uue müüjaga saab lepingu sõlmida ka pärast 10. detsembrit, kuid sel juhul peab müüja vahetus olema toimunud vähemalt 21 päeva enne uue müüja teenuse osutamise algust, et uus leping saab kehtima hakata kalendrikuu algusest. Näiteks tuleb järgmisel aastal hiljemalt 10. jaanuariks sõlmida elektrileping, kui klient soovib, et see hakkaks kehtima 1. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles