Credit24: meil on üle 100 000 kliendi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Credit24
Credit24 Foto: SCANPIX

Kiirlaenufirma Credit24 ütles Eesti Panga ja Emori leibkondade finantskäitumise uuringut kommenteerides, et neil on Eestis üle 100 000 kliendi ehkki kõigil momendil aktiivseid laene ei ole.

«Tarbimis- ja väikelaenudest rääkimine on tagasihoidlike Eesti inimeste jaoks liialt isiklik ja diskreetne teema, millest nähtavasti rääkida ei soovita, kuigi  tegemist on tavapärase finantstootega, mida üha enam inimesi on harjunud igapäevaselt kasutama,» ütles  Credit24 Baltimaade tegevjuht Rain Sepp.

Tema sõnul on ainuüksi nende ettevõttest käesolevaks hetkeks väikelaenu võtnud enam kui  100 000 klienti, millest võib oletada, et laenu võtnud inimeste tegelik arv on mõnevõrra suurem, kui uuringust selgunud tulemused näitasid.

Credit24 poolt tellitud viimasest uuringust selgus, et ettevõtte turuosa Eestis on umbes 25 protsenti kogu tarbimislaenude turust (antud uuring sisaldab BIGBANKi, kuid mitte jaepankade turuosa). Selle küsitluse kohaselt selgus ka, et Eestis kasutab tarbimislaenu teenust ligikaudu 7 protsenti  inimestest.

Eesti Panga poolt tellitud ja Emori poolt läbi viidud Eesti leibkondade finantskäitumise uuringust selgus, et kiirlaenu on võtnud kaks protsenti Eesti leibkondadest ehk veidi alla 12 000 pere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles