Elisa on 4G-ga viivitanud 800 MHz litsentside jagamise viibimise tõttu

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa reklaam
Elisa reklaam Foto: Toomas Huik

Elisa Eesti avalike suhete juhi Marika Raiski sõnul on ettevõte jäänud viimaseks  operaatoriks, mis klientidele veel 4G andmesidet ei paku, kuna oodatud on riigi poolt LTE 800 MHz litsentside välja jagamist.

«See (LTE 800MHz litsentside välja jagamine, toim ) on mitmel korral edasi lükkunud seoses regulatsioonialaste läbirääkimistega Läti ja Leedu riigiga. LTE 800MHz tehnoloogiat kasutades saab 4G võrgud rajada ka maapiirkondadesse nii, et tagatud on korralik kvaliteet. See tehnoloogia tagab kliendile ka korraliku siselevi, erinevalt praegu kasutusel olevast LTE 2600 MHz tehnoloogiast,» ütles Raiski E24-le.

«Kui LTE võrgu rajamiseks kasutatakse praegu levinud kõrgetel sagedustel töötavaid tugijaamasid, siis on väga keeruline tagada korralikku siselevi hoonetes ning oodatud mobiilse interneti kiiruseid klientidele. Kiirused sõltuvad ka sellest, kui kaugel asub klient tugijaamast ning kasutatavast seadmest - mis kiiruseid see võimaldab,» lisas ta.

Elisa avalike suhete juht selgitas, et turule sisenemiseks on olnud liiga vara ka 4G seadmete kõrge hinnataseme ja vähese valiku tõttu.

«Modemite osas saab valida paari variandi vahel ning nutitelefonid pole hetkel veel võimelised 4G võrgus suhtlema. Tuleval aastal on aga valikud kliendile märgavatavalt laiemad ning õige aeg teenusega turule siseneda,» leidis Raiski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles