Uuring: olulisimaks sotsiaalprobleemiks on tööpuudus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõupuudus all ja tööpuudus peal ja vastupidi.
Tööjõupuudus all ja tööpuudus peal ja vastupidi. Foto: Urmas Nemvalts

Eesti elanikud peavad kõige olulisemaks täna lahendamist vajavaks sotsiaalprobleemiks tööpuudust, selgus Turu-Uuringute ASi märtsikuus tehtud küsitlusest.

Tööpuudust pidas üheks kolmest olulisemast sotsiaalprobleemist 83 protsenti küsitletud eestimaalastest, teatas Turu-Uuringute AS. Kõige sagedamini tõid seda esile 20-29-aastased inimesed ning mitte-eestlased.

«Tõenäoliselt puudutab tööpuudus just neid rühmi tänases Eestis eriti teravalt - koolilõpetajate jaoks on tööstaaži puudumise tõttu keeruline tööturule sisenemine, mitte-eestlaste jaoks võib konkurentsivõimet tööturul kahandada puudlik riigikeele oskus,» sõnas Turu-Uuringute AS uuringujuht Vaike Võõbus.

16 uuringus loetletud sotsiaalprobleemist toodi olulisematena välja veel kuritegevust (29 protsendi hinnangul) ning sõltuvusprobleemid (25 protsendi hinnangul).

Ootuspäraselt tajuvad nooremad inimesed sagedamini olulise probleemina madalaid lastetoetusi ning noorte perede probleeme, eakamad inimesed peavad seevastu sagedamini olulisteks probleemideks puudulikku tervishoidu, madalaid pensione ning hooldekodude olukorda.

Rahvustevahelisi suhteid tajuvad sagedamini olulise probleemina kodakondsuseta inimesed.

Võrreldes eelmise aastaga on Eesti elanike hinnangud sotsiaalprobleemide olulisusele märgatavalt muutunud. Möödunud aasta veebruaris nimetati kõige sagedamini lahendamist vajava sotsiaalprobleemina kuritegevust. Tööpuudus paigutus siis teiste sotsiaalprobleemide seas alles neljandale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles