Läti rahandusminister tõrjub euroreferendumi ideed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister tõrjub euroreferendumi ideed.
Läti rahandusminister tõrjub euroreferendumi ideed. Foto: SCANPIX

Läti rahandusminister Andris Vilks on vastu referendumi korraldamisele euro kasutuselevõtu üle, tema sõnul peaksid inimesed usaldama eksperte, kuna neil endil on kõiki peensusi keeruline hinnata.

«Ma ei toeta referendumit selles küsimuses,» ütles Vilks reedel Läti Raadiole.

Ta selgitas, et pole võimalik usaldada otsust latilt eurole üleminekust referendumile, kuna Läti elanikel on raske endil kõiki nüansse hinnata.

Seetõttu peaksid nad usaldama eksperte, kes peaksid omakorda koostöös valitsusega maksimaalselt hästi euro kasutuselevõtu eeliseid inimestele selgitama.

«Kui me hakkame referendumitel otsustama asju, mis on seotud Läti edasise kasvu, strateegiliste eesmärkidega, siis on see selgeks signaaliks selle kohta, et Läti pole eurotsooni jaoks valmis. Siis lükkub küsimus edasi,» leiab Vilks, kelle hinnangul «tõestavad puhtad faktid – kasvõi rahalises vääringus – märksa suuremat kasu vastukaaluks potentsiaalsetele kaotustele».

Ministri sõnul näitavad arvamusküsitlused, et üha suurem hulk Läti elanikke kiidab eurole ülemineku heaks, mõistes, et sellega ei tohi venitada.

Läti valmistub eurot kasutusele võtma 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles