Ragn-Sellsi kauaaegne juht lahkub täna ametist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Leipalu
Rein Leipalu Foto: Erakogu

Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rein Leipalul on täna viimane tööpäev. 20 aastat ettevõttes töötanud Leipalu lahkub ametist erimeelsuste tõttu omanikega. 

«20 aastat tagasi võtsin vastu väljakutse tulla Rootsist värskelt taasiseseisvunud Eestisse See tundus mulle uskumatult põneva väljakutsena. Algsete plaanide järgi pidin Eestis olema vaid mõned aastat, kuid kogu Eesti tormilise arengu tulemusel on sellest tänaseks saanud 20 aastat, mil pisikesest Haapsalus baseeruvast esindusest oleme suutnud kasvada Eesti juhtivaks jäätmekäitlusettevõtteks,» rääkis Leipalu. «Samas on 20 aastat väga pikk aega ja tahes tahtmata tuleb kord kätte hetk, mil soovid rohkem iseenda ja oma lähedaste peale mõelda ning nende jaoks aega võtta.»

Leipalu sõnul oli pilt Eesti prügimajanduses 20 aastat tagasi üsna nukker - prügi vedeles kõikjal, Eestis oli üle 300 prügila, millest tegelikult nõuetele ei vastanud ükski. «See, mis tänaseks on tehtud on omamoodi ime ja ma loodan, et see edulugu jätkub. Oluline on, et Eesti riik hoiaks oma suurimat edu võtit - liberaalset avatud turumajandust ja liiguks veelgi suurema avatuse poole,» ütles Leipalu. «Tahan tänada kõiki neid fantastilisi inimesi, kellega mul on siin võimalik olnud kokku puutuda – töötajaid, partnereid ja kliente, sõpru ja peret.»

 «Reinu panus Eesti jäätmekäitluse arengusse on hindamatu! 90-ndate aastate keskpaigas kõlas Reinu idee, et Eestis piisab ainult ühest prügilast nagu jutt rohelistest ja antennidega tulnukatest. Tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus eurorahadega ehitatud 5 prügilat kaotavad enamuse jäätmevoogudest ja Eestile piisaks tõesti ühest prügilast,» ütles Ragn-Sells AS-i ärijuht Agu Remmelg.

Rein Leipalu senised kohustused jagatakse Ragn-Sells AS-i juhatuse liikmete administratiivjuhi Argo Rannametsa ja ärijuhi Agu Remmelga vahel. Ragn-Sellsi Baltikumi ülese tegevuse koordineerimist jätkab Michael Cederborg.

Ragn-Sells AS on Rootsi perefirma Ragn-Sells AB tütarettevõte Eestis. Ettevõttes on 260 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles