Maailma äripraktikas levib töötajate palkade külmutamine

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maltal kasutusel olevad euro mündid
Maltal kasutusel olevad euro mündid Foto: AFP / Scanpix

Konsultatsioonifirma Hay Group andmetel on neljandik firmadest maailmas külmutanud oma töötajate palgad, seda plaanib teha veel 15 protsenti.


Siiani oli maailmas kõige levinum viis kärpida väljaminekuid inimeste koondamine, nüüd on üha rohkem firmasid hakanud aga vähendama palku, vahendas

Kauppalehti Online

.

Hay Groupi märtsis tehtud uuringu järgi on peaaegu neljandik ehk 23 protsenti ettevõtetest külmutanud ajutiselt töötajate palgad. Seda kaalub iga kümnes ehk 14,5 protsenti firmadest.

Konsultatsioonifirma on uurinud aastas kolm korda majanduse taandumise ja languse mõju palkadele. See on puudutanud nii ametnike kui juhtivtöötajate töötasusid. Iga kuuga muutuvad andmed aga süngemaks.

Hiljutises uuringus tunnistas juba 40 protsenti kõigist küsitletud firmadest, et nende majandusnäitajad on oluliselt nõrgenenud.

Euroopa ettevõtetest vastas nii 45 protsenti, peaaegu sama halvad on lood Põhja-Ameerikas ja Aasias.

Selliste numbrite puhul pole ime, et iga neljas ettevõte koondab inimesi ja iga viies kaalub sellist varianti.

Üllatav on aga see, et peaaegu sama palju ehk 40 protsenti firmasid on külmutanud või plaanib ajutiselt külmutata palku.

Hay Groupi küsitluses osales üle maailma 2000 ettevõtet kokku 88 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles