ZeroTurnaround võitis Eesti-Ameerika Innovatsiooniauhinna

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ZeroTurnaroundi juht Jevgeni Kabanov (arhiivipilt).
ZeroTurnaroundi juht Jevgeni Kabanov (arhiivipilt). Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eile kuulutati välja 2012. aasta Eesti-Ameerika Innovatsiooniauhind, mille võitis Java arendajate tööd lihtsustavaid produktiivsustehnoloogiaid loov ZeroTurnaround.

Mullu asutatud 10 000 euro suuruse auhinna väljastasid USA suursaatkond, Balti Ameerika Vabaduse Fond ning Ameerika Eesti Kaubanduskoda. Tunnustuse andsid üle Riigikogu esimees Ene Ergma ja USA suursaadik Jeffrey Levine.
 
Kuue finalisti hulka olid lisaks ZeroTurnaroundile jõudnud ka Click&Grow, Cybernetica, Fits.me, Teeme Ära! ning Marinexplore. 
 
Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri asutatud firmas töötab 75 inimest ning selle produktiivsustarkvara kasutatakse 80 riigis. Ettevõtte tuntumate klientide seas on näiteks eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa ja Oracle. 
 
«Eesti tehnoloogiafirmade jaoks on USA eluliselt tähtis nii turu kui rahvusvahelise müügikompetentsi allikana», ütles ZeroTurnaroundi asutaja ja tegevjuht Jevgeni Kabanov.
 
«Kui avasime müügikontori Bostonis, soovisime anda ettevõte kasvule uut hoogu ja see on hästi õnnestunud. Koostöö ja suhete ehitamine Eesti ja USA meeskondade vahel oli sel aastal üks me prioriteete. Ses mõttes on Innovatsiooniauhind keskendunud väga õigele asjale -- Eesti ja Ameerika kompetentside targa ühendamise tunnustamisele».
 
«Olles tegutsenud ligi 20 aastat USA tehnoloogiaettevõtluses, on mul põnev näha, kuidas innovatsioon kogu maailmas säriseb,» lisas ZeroTurnaroundi USA haru juhtiv Alex Laats.
«Eesti on siin võrratu näide tänu innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete plahvatuslikule tekkele viimastel aastatel. Tänane tunnustus ja soojad sõnad tähendavad meie inimestele palju, oleme nende eest väga tänulikud».
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles