Järgmisena võib Kanal 2 pilt kaduda STV klientidel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 pilt võib kaduda ka STV klientidel.
Kanal 2 pilt võib kaduda ka STV klientidel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaabellevioperaatorid ja eesti telekanalid on pidamas läbirääkimisi kanali edastamise hinna suhtes. Kui eelmise nädala lõpus teatas Kanal 2, et läbirääkimised on luhtunud Telsetiga ja nende kanalit seal enam näidata ei tohi, siis järgmisena võib sama saatus tabada STVd.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru sõnul on läbirääkimised kaablioperaatoritega erinevates seisudes, kuid Telsetiga sarnaseid olukordi võib veel ette tulla. «Kõige tõenäolisemalt võib samasugune uudis tabada ühel päeval STV klienti,» ütles Oru.

STV juhatuse liige Erik Reinaru ütles, et ka nemad tunnetavad sarnaselt Telsetiga kanalite jõupositsiooni ja osapoolte erinevat arusaama seaduses märgitud «mõistliku tasu» suhtes. «Euroopa kanalid, tuntud brändid ei maksa ka nii palju, kui Eesti kanalid praegu nõuavad,» sõnas Reinaru.

Reinaru sõnul on nemad Kanal 2-le omapoolse pakkumise saatnud ja sellele vastust veel saanud ei ole. «Me ei ole keeldunud läbirääkimistest, aga oleme teinud lihtsalt oma pakkumised. Hinnakäärid meie ja kanali nägemuses on umbes sama suured kui Telseti puhul (Kanal 2 küsis 20 senti kliendi kohta, Telset pakkus 5 senti - K.I.),» kirjeldas ta.

Samuti rääkis Reinaru, kuidas seadusemuudatusega, mis lubab Eesti vabalevi kanalitel kaabellevioperaatoritelt oma edastamise eest tasu nõuda, tekib kaks eraldi ja ebavõrdses olukorras vaatajaskonda. On kaablioperaatori vaatajaskond ja need, kes vaatavad kanalit vabakanalina.

«Vabakanalina vaatavad kliendid ju selle eest ei maksa. Aga kui operaatorid peaksid vastavalt kanali küsitavale tasule hinda tõstma, siis meie vaatajad peavad selle hinnavahe ju kinni maksma,» selgitas Reinaru.

Hetkel ei ole STV veel hinnatõusu peale mõelnud, kuid kui Kanal 2 ja TV3 jäävad mikropaketti, millel on kõige odavam hind ja rohkem kliente, siis ei jää Reinsalu sõnul neil siiski tõenäoliselt muud üle kui hinda tõsta.

STV-l on Reinaru sõnul kliente alla 100 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles