Rahanduskomisjon saatis riigieelarve kolmandale lugemisele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester. Foto: Toomas Huik

Riigikogu rahanduskomisjon vaatas oma tänasel istungil läbi valitsuse algatatud 2013. aasta riigieelarve seaduse eelnõule laekunud muudatusettepanekud ning otsustas saata eelnõu täiskogusse kolmandale lugemisele 12. detsembril ja panna see lõpphääletusele.

«Rahanduskomisjon tegi riigieelarvesse kaks mahukamat muudatust, mis on suunatud eelkõige regionaalsete investeeringute ja kolmanda sektori projektide, kuid ka lastetoetuste ja meditsiinitöötajate palkade suurendamiseks,» ütles rahanduskomisjoni esimees Sven Sester.

«Suurendasime 2,6 miljoni euro võrra vajaduspõhiseid lastetoetusi ja vähendasime plaanitavaid veeteetasusid 6 miljoni euro võrra, millega vähendame merendusega seotud ettevõtjatele kavandatud koormuse kasvu. Samuti eraldasime 3,6 miljonit eurot meditsiinitöötajate palgatõusuks ja seoses nn jääkeldri algatusega eraldasime  lisavahendeid Eesti Koostöö Kogule. Ka otsustasime toetada noorte ettevõtluskoolistust edendavat Junior Achievement Eestit ja leevendada praamipiletite hinnatõusu,» märkis Sester. «Kokkuvõtvalt kasvab järgmise aasta eelarve vastuvõtmisega palk avalikus sektoris, tõusevad pensionid ja toetused.»

Rahanduskomisjon esitas eelnõule kolmandaks lugemiseks kaks muudatusettepanekut, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonilt, Keskerakonna fraktsioonilt ja kultuurikomisjonilt laekus kokku 14 muudatusettepanekut, millest rahanduskomisjon toetas kahte kultuurikomisjoni poolt esitatud muudatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles