Repsol nõuab Argentinalt 10,5 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina presidendi Cristina Fernandez de Kirchneri pildiga plakat Buenos Airese tänaval.  Argentina otsustas riigistada Hispaania Repsoli osaluse naftafirmas YPF.
Argentina presidendi Cristina Fernandez de Kirchneri pildiga plakat Buenos Airese tänaval. Argentina otsustas riigistada Hispaania Repsoli osaluse naftafirmas YPF. Foto: SCANPIX

Hispaania naftafirma Repsol on esitanud Maailmapanga arbitraažile hagi, milles nõutakse Argentinalt 10,5 miljardit dollarit kahjutasu selle eest, et riik sundvõõrandas mais Repsoli 51-protsendilise osaluse naftafirmas YPF, kirjutab Financial Times.

Naftafirma YPF natsionaliseerimisotsuse oli Argentina president Cristina Fernandez de Kirchner teinud aprillis ja mais oli riigi parlament selle otsuse kinnitanud. Argentina heitis Repsolile ette YPF-i naftatoodangu vähenemist ja dividendide välismaale viimist.

Lisaks on Repsol lubanud kohtusse kaevata iga firma, mis hakkab YPF-iga koos hõlvama naftaleiukohti, mida Repsol peab enda omaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles