Küberturbeguru John McAfee peidab end Kesk-Ameerikas võimude eest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McAfee
John McAfee Foto: Facebook

Esimese kommertskasutusse lastud antiviirusprogrammi looja John McAfee teatas, et on lahkunud Belizest, kus kohalikud võimud otsivad teda juba 12. novembrist alates seoses tema kaasmaalasest naabri mõrvaga taga.

«Ma ei ole Belizes, see on kõik, mida ma tahan öelda,» vahendab Reuters viimased neli aastat riigis elanud McAfee sõnu.

Belize politsei on McAfeed viimased kolm nädalat taga otsinud, soovides meest seoses tema kaasmaalasest naabri Gregory Faulli mõrvaga küsitleda. On teada, et  Ambergris Caye saarel elanud 67-aastane McAfee ja Faull olid enne viimatinimetatu surma korduvalt tülitsenud.

Temaga suhelnud kohalike poolt impulsiivse ja ektsentrilisena kirjeldatud McAfee põhjendas Belize võimude eest varjumist kartusega saada enda üles andmisel koheselt tapetud. Riigi peaminister on tarkvaraguru väiteid nimetanud paranoilisteks, kaheldes ühtlasi, kas mehe mõistusega on kõik korras.

McAfee väitel eksitas ta edukalt Belize võimuorganeid, saates oma võltsitud Põhja-Korea passiga varustatud kehateisiku Mehhiko piirile, samal ajal aga riigist kahe Vice Magazine'i ajakirjaniku ja Sami-nimelise naise saatel lahkudes.

Samas usub kohalik politsei, et mees varjab end ikka veel riigis.

Viirusetõrje ühe pioneeri tegemiste ja võimude eest põgenemisega saab ennast kurssi viia  tema ametliku blogi abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles