Tallinna korteriturul nelja aasta rekord

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendused.
Uusarendused. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas tehti novembris 670 korteriomanditehingut, viimati oli see arv kõrgem 2008. aasta aprillis ehk neli ja pool aastat tagasi.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et turg on arenenud vastavalt ootustele. «Kriis on läbi, inimesed usuvad, et kinnisvarasektor on tõusev ning vabad vahendid suunatakse turule, kuna eeldused kapitalitootluseks on kindlasti ka õigustatud,» ütles ta.

Simson märkis kriisieelse taseme olulisust välja tuues,  et 2008. aasta alguses oli Eestis väike siseriiklik tarbimise langus, kuid suurest globaalsest kriisist ei olnud toona juttugi.

Pindi Kinnisvara hinnaindeksist selgub, et Tallinna korterituru hinnatõusu veavad peamiselt uusarendusprojektid, mis on aastaga kallinenud 20 protsendi võrra.

Ehkki Tallinna korterituru kasv on olnud tänavu veidi alla 10 protsendi, ei ole see tõus Pindi Kinnisvara teatel igal pool ühtlane- peamiseks veduriks on kiirelt kallinenud uued korterid, magalarajoonide paneelmajade korterites on hinnatõus olnud marginaalne.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson selgitas, et kui magalarajoonides on pakkumisi jätkuvalt nõudlusest rohkem, siis suudavad ostjad hinda all hoida. Uute korterite turul valitseb aga defitsiit ning see võimaldab arendajatel hindu tõsta. «Arendusturul ollakse kõige aktiivsemad Kesklinna ja Põhja-Tallinna linnaosas, mis samuti keskmist üles veab,» lisas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles