Simson: valitsus õõnestab riigi usaldusväärsust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles, et valitsuse otsus ajutiselt lõpetada kohustusliku pensionisamba sissemaksed tähendab tööinimeste usalduse kuritarvitamist.


«Kohustusliku pensionisamba sissemaksete lõpetamisega petab riik maksumaksjate õigustatud ootust ning oleks sambaga liitunute suhtes täiesti ebaõiglane,» ütles Simson. «Selline samm seab kahtluse alla riigi usaldusväärsuse ja õõnestab inimeste usku oma riiki. Riik peaks petukaupa pakkunud inimestele tagastama nende seni II pensionisambasse tehtud sissemaksed.»

Simsoni sõnul sai pensionisammaste süsteem loodud selleks, et Eesti riik poleks tulevikus samasuguse probleemi ees nagu praegu - pensionid on liiga väikesed, et normaalselt ära elada, kuid nende tõstmiseks ei suudeta raha leida.

«Peaminister Ansipi valitsus ei mõtle täna töötavate inimeste tuleviku peale ning veebruarikuise negatiivse lisaeelarvega on otsustanud ära kulutada ka eelmise valitsuse kogutud erakorraline pensionireserv 5 miljardi krooni ulatuses,» märkis Simson.

Simson ütles, et riik võiks inimeste petmise asemel hoopis kaaluda astmelise tulumaksu kehtestamist ja tulumaksu tõstmist jõukamatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles