Microsoft ja Yahoo uurivad koostöövõimalusi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti väljapanek messil CeBIT märtsis 2009
Microsofti väljapanek messil CeBIT märtsis 2009 Foto: AFP / Scanpix

Infotehnoloogiahiiud Microsoft ja Yahoo on juba mitu nädalat pidanud läbirääkimisi võimaliku partnerluse üle, et anda vastulöök Google'i suurenenud mõjule

online

-maailmas.


Teiste hulgas on silmast silma kohtunud Microsofti tegevjuht Steve Ballmer ja tema Yahoo kolleeg Carol Bartz, vahendas Financial Times.

Portaali All Things Digital järgi arutatakse koostööd reklaaminduse ja internetiotsingu vallas.

Financial Timesi allika sõnul pole konkreetseid ettepanekuid veel tehtud, läbirääkimised on väga varajases staadiumis.

Mitte kumbki firma pole väidetavaid läbirääkimisi kommenteerinud.

Ballmer rääkis mitu kuud tagasi internetiotsingu lepingust. Jaanuaris Yahoo tegevjuhiks saanud Bartz pole teemat peaaegu üldse kommenteerinud, vahendas ATD.

Microsofti positsioon on tugevnenud veidi viimaste kuude jooksul, kuna firma on võtnud tööle mitmeid tippspetsialiste Yahoost. Ka on firma hakanud testima järgmise põlvkonna otsingumootorit, mille koodnimeks on Kumo.

Financial Timesi andmetel on Ballmer viimastel kuudel rääkinud korduvalt vajadusest teha muudatusi otsinguäris, et seista vastu Google'ile.

Microsoft tegi eelmisel suvel Yahoole ülevõtupakkumise. Praeguste läbirääkimistega ei püüa firma pakkumist korrata.

Pärast ülevõtuläbirääkimiste nurjumist jätkas Microsoft suurte investeeringute tegemist otsingusüsteemi, et edukamalt konkureerida Google'iga, vahendas New York Times. Investeeringutena toob leht välja ka uute spetsialistide palkamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles