Spetsialist: Balti börsid võiksid ühineda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börsi kirjad New Yorgis Times Square'il.
Tallinna börsi kirjad New Yorgis Times Square'il. Foto: Nasdaq OMX

Kolm Balti börsi peaksid ühinema, et vältida pikka vaikelu siinsetel börside, nagu see juhtus pärast 1998. aastat, ütles Henrik Igasta SEB Enskildast.

Ühe Balti börsi, mitte pelgalt ühise, kolmel eraldiseisval börsil põhineva virtuaalse kauplemiskeskkonna teke oleks ainulaadne, innovaatiline ja perspektiivikas ettevõtmine, rääkis Igasta, vahendab

Äripäev

.

«Välisinvestorid vaatavad Baltimaid ühtsena ja kogu Kesk-ja Ida-Euroopa kontekstis. Pahatihti avastavad uued investorid ja pettuvad asjaolus, et Balti aktsiaturg jaguneb veel väiksemaks algosadeks - Tallinn, Riia ja Vilnius, millel on küll sarnane regulatsioon, kuid erinevad arvelduspõhimõtted ja -valuutad,» ütles ta.

Kui Eestis toimuvad väärtpaberiarveldused nii eurodes kui ka kroonides, siis Lätis ja Leedus ainult kohalikus valuutas. Kui saaks Balti börsil kõik aktsiad noteeritud eurodes, tehingud ja väärtpaberite arveldused eurodesse, oleks see suur samm edasi, arvas Igasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles