Rootsi kavatseb ELi pangandusliidu vastu hääletada

BNS
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Anders Borg (paremal) Prantsuse rahandusminister  Pierre Moscovici.
Rootsi rahandusminister Anders Borg (paremal) Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici. Foto: SCANPIX

Rootsi valitsus on otsustanud, et hääletab järgmisel nädalal toimuval Euroopa Liidu (EL) rahandusministrite kohtumisel pangandusliidu ettepaneku vastu, ütles Rootsi rahandusminister Anders Borg reedel uudisteagentuurile Direkt.

Ta ütles, et palju on veel lahtisi ja põhimõttelisi küsimusi, millele Rootsi tahab enne otsuse langetamist vastuse saada.

Rootsi on muu hulgas seisukohal, et euroriikidel ja rahaliitu mittekuuluvatel ELi riikidel peab järelevalvenõukogus olema ühesugune õiguslik staatus ja hääleõigus, et Europa Keskpank saab praeguse ettepaneku kohaselt nõukogu kohtumiste vahel liiga domineeriva positsiooni ning et nõukogu esimees ja aseesimees ei tohi olla mõlemad eurotsoonist.

Selged ei ole ka hääletusreeglid loodavas pangandusliidus ning Rootsi kardab, et eurotsooni mittekuuluvate riikide huvid ei ole piisavalt tagatud.

«Mul on nüüd parlamendi selge toetus pangandusliidu otsus vajaduse korral blokeerida ja tagada kõneluste jätkamine detsembris,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles