Teateid tööturult: assistendikohtadele joostakse tormi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubasele assistenditööle joostakse tormi. Pilt on illustratiivne.
Tubasele assistenditööle joostakse tormi. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Personalijuhid räägivad nagu ühest suust, kui raske on leida kõige lihtsama töö tegijat. Seevastu assistentide ja turundusinimeste leidmisega polevat mingit probleemi – CVsid tuleb hunnikute kaupa.

Eesti Posti personaliosakonna juhataja Kadi Tamkõrv rääkis Pare diskussiooniklubis, et kõige lihtsama töö tegijaid on väga raske leida (postiljoni keskmine kuupalk on ca 400 eurot - toim), seevastu näiteks turundusassistendi leidmisega pole mingeid raskusi – hiljuti olnud konkurss, kuhu tuli 350 sooviavaldust sellele kohale.

Puhastusfirma ISS Eesti personalijuht Helo Tamme ütles, et koristajate leidmine on paras väljakutse, kuid assistente on lihtne leida. «Me otsime administraatorit ja ühe päevaga tuli 50 sooviavaldust,» ütles ta. «Tööturg on keeruline. Mõnes piirkonnas on raske leida kandidaategi, samas teises kohas aga korraldad puhastusteenindaja leidmiseks ka konkursi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles