Vabariiklased lükkasid Obama maksutõusuplaani tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA vabariiklased lükkasid neljapäeval tagasi Valge Maja ettepaneku suurendada järgmise kümne aasta jooksul maksutulu 1,6 triljoni dollari võrra.

Esindajatekoda kontrollivate vabariiklaste nõuniku sõnul on president Barack Obama administratsiooni ettepanek naeruväärne ja ebarealistlik.

Vaidlusi tekitab suurima sissetulekuga ameeriklastele George W. Bushi ametiajal antud maksusoodustuste aegumist. Suuresti valitseb üksmeel, et jõusse tuleks jätta maksusoodustused inimestele, kes teenivad aastas vähem kui 250 000 dollarit.

Obama ütles kolmapäeval, et läbirääkimised riigi järgmise aasta eelarve 607 miljardi dollarilise kärpe osas edenevad edukalt, kuid esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner on olnud märksa pessimistlikum.

Vabariiklased ärgitavad Valget Maja eeskätt sotsiaalkulutusi vähendama.

Kui demokraadid ja vabariiklased enne aastavahetust kokkuleppele ei jõua, rakendub peale maksutõusu ka automaatne eelarvekulude vähendamine («fiscal cliff»), mis võrdub nelja protsendiga USA sisemajanduse koguproduktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles