Moody'se hinnangul ei suuda Kreeka endiselt võlaga toime tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's kiitis neljapäeval eurotsooni rahandusministrite teisipäeval saavutatud Kreeka päästeprogrammi, kuid pidas Kreeka võlga endiselt liiga suureks, et Kreeka suudaks sellega toime tulla, ja soovitas euroriikidel kaaluda osa võla kustutamist.

Teisipäeval leppisid eurotsooni rahandusministrid kokku Kreekale 43,7 miljardi euro suuruse laenu andmises ja muudes Kreeka olukorda kergendavates abinõudes. See toob rahapuuduses vaevlevale Kreekale kergendust, kuid ei võimalda tal oma võlgadega toime tulla, oli Moody'se hinnang.

Moody'se Kreekale antud reiting on C, mis on üsna maksejõuetuse piiril.

Kreeka võlakirjadest 70 protsenti on eurotsooni riikide ja Rahvuvahelise Valuutafondi käes. Ainult siis, kui seda võlga oluliselt vähendada, suudab Kreeka lõpuks ise hakkama saada, ütles reitinguagentuur.

Erainvestorid olid märtsis maha kandnud Kreeka võlgadest 107 miljardit eurot. IMF on avaldanud euroriikidele survet, et ka riigid kannaksid osa võlgadest maha. Kuid seni on Saksamaa ja Euroopa Keskpank kindlalt selle vastu. Selline võla kustutamine läheks vastuollu ka EL-i aluslepetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles