Arco Vara aktsia kukkus ajaloo madalaimale tasemele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tool
Toomas Tool Foto: Liis Treimann

Arco Vara aktsia hind langes täna 1,2 protsenti 1,54 euroni, mis on väärtpaberi madalaim hind selle viie ja poole aasta pikkuse börsiajaloo jooksul.

Alates aktsiate avalikust esmaemissioonist 2007. aasta juunis on aktsia kaotanud 96 protsenti oma väärtusest.

Pidevas languses olnud Arco Vara aktsia hind tõusis sel suvel korraks järsult pärast seda kui sai teatavaks, et väärtpaberit hakkas ostma LHV pensionifondid. Augusti keskel kerkis aktsia hind 3,55 euroni. Seejärel pöördus aktsia tugevasse langusesse, mis on kestnud senini.

Aktsia hinnalanguse peamiseks põhjuseks on ilmselt suuromanike ja nendega seotud isikute aktsiamüük. Alates juuni algusest on suuromanikud Toomas Tool, Richard Tomingas ja Hillar-Peeter Luitsalu ja ettevõtte nõukogu liige Stephan David Balkin müünud kokku 375 614 Arco Vara aktsiat 787 207 euro väärtuses, mis moodustab 52 protsenti Arco Vara aktsiatega tehtud tehingute kogumahust selle aja jooksul.

LHV pensionifondid L, XL ja M omavad kokku 270 145 Arco Vara aktsiat, mis moodustab 5,7 protsenti Arco Vara väärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles