Lubatud heitkoguse müügist Sumitomole saab toetust ka Rahvusooper Estonia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heitkoguste müügist saab raha ka rahvusooper Estonia.
Pildil Estonia juht Aivar Mäe.
Heitkoguste müügist saab raha ka rahvusooper Estonia. Pildil Estonia juht Aivar Mäe. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Valitsus kavatseb neljapäevasel istungil heaks kiita eelnõu, millega muudetakse Sumitomo Corporationiga sõlmitud kokkuleppeid riigi lubatud heitkogusega kauplemiseks ja lisatakse sinna veel 10 täiendavat objekti.

Eelnõu kohaselt muudetakse riigi lubatud heitkoguse ühikutega kauplemisega seonduvat valitsuse kahte korraldust seoses uute objektide lisamisega reservvahendite kasutamise eesmärgil ja abikõlbulikkuse perioodi pikendamisega. Muudatuste tegemiseks on eelneva nõusoleku andnud ostja Sumitomo Corporation, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Esimese kokkuleppe korraldusse lisatakse kuus täiendavat objekti: Lääne-Viru rakenduskõrgkooli katlamaja, Rahvusooper Estonia hoone, politsei- ja piirivalveameti hoone Rahumäe teel Tallinnas, AS Hoolekandeteenused Koluvere kodu hooned, patendiameti hoone ning maksu- ja tolliameti Narva hoone.

Teise kokkuleppe korraldusse lisatakse neli uut objekti: Sipa lasteaia hoone, Valtu spordimaja hoone, Kuressaare raekoda ning Ulila keskuse hoone.

Pärast korralduste muutmist muudetakse ka rahandusministri määrusi, millega uutele objektidele sätestatakse abikõlblikkuse periood 2013. aasta lõpuni, lepingu sõlmimise tähtaeg ja investeeringute kava esitamise ning kinnitamise tähtajad.

Kohustuste täitmisega kaasnevad täiendavad haldus- ja auditeerimiskulud, nagu näiteks kontroll toetuse saajate tegevuse üle ja aruannete koostamine, kaetakse kokkuleppe alusel saadavatest finantsvahenditest vastavalt kokkuleppes sätestatud ulatusele. 2013. aastal ning 2014. aastal aruannete koostamisega seonduvad kulud katab rahandusministeerium oma eelarveliste vahendite arvelt.

Lisaks kavatseb valitsus neljapäeval anda keskkonnaministrile volituse Mitsubishi Corporationiga sõlmitud lubatud heitkoguste müügilepingute muutmiseks, et pikendada abikõlblikkuse perioodi ning lisada uusi objekte.

Mitsubishi Corporationiga sõlmitava kokkuleppe käigus lisatakse kokku kümme uut objekti: Eesti Draamateatri hoone, Võru kohtumaja, Põlva kohtu- ja politseimaja, justiitsministeeriumi hoone, Võru politseimaja, maksu- ja tolliameti Viljandis asuv hoone, õiguskantsleri kantselei hoone, AS Hoolekandeteenuste Sillamäe kodu ja Vägeva turvakodu ning Tallinna vangla küttetorustik.

Hinnanguliselt on renoveeritavat pinda kokku 41 956 ruutmeetrit ning eeldatav kasvuhoonegaaside heitkoguse vähenemine on 742,2 tonni. Tulenevalt lubatud heitkoguse ühikute müügi kokkulepetest on finantsinfo konfidentsiaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles