Tadžikistan blokeeris Facebooki

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani president Imomali Rakhmon koos Venemaa kolleegi Vladimir Putiniga.
Tadžikistani president Imomali Rakhmon koos Venemaa kolleegi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Tadžikistani võimud blokeerisid riigi presidenti Imomali Rakhmoni ja teisi kõrgeid riigiametnikke kritiseerivate postituste tõttu ligipääsu Facebooki suhtlusvõrgustikule.

Järgmisel aastal toimuvad Tadžikistanis valimised, mille tulemusena võib Rakhmoni kahekümne aasta pikkune valitsusaeg veelgi pikeneda, Facebooki blokeerimist nähakse ühe loogilise sammuna teisitimõtlejate vaigistamisel, kirjutab Reuters.

Riigi kommunikatsiooniteenistuse juhi Beg Zukhurovi sõnul oli suhtlusvõrgustikusel aastal juba teistkordne blokeerimine vajalik, et «kaitsta lugupeetud inimesi negatiivsete anonüümsete kommentaaride eest».

«Rahva parimad esindajad - nende hulgas ka akadeemikud ja kultuuritegelased - on väsinud Facebooki-nimelisel veebileheküljel poriga määritud saamisest. Otsustasime antud keskkonna, kus mõned inimesed saavad mustavate anonüümsete sõnumite postitamise eest 5000-10 000 dollari vahemikku jäävaid summasid, blokeerida,» ütles Zukhurov, jättes täpsustamata, kes võiks väidetava kommentaaride rahastuse taga olla.

Tadžikistani on alates 1992. aastast juhtinud praeguseks kuuekümneaastane endine puuvillafarmer Imomali Rakhmon, järgmisel aastal toimuvaid valimisi võites on tal võimalik jääda riigi tüüri juurde veel vähemalt seitsmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles