Parteide rahastamise infosüsteemi hange tekitab kahtlusi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav infosüsteem peaks erakondade rahastamist muutma läbipaistvamaks.
Kavandatav infosüsteem peaks erakondade rahastamist muutma läbipaistvamaks. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni riigihange, mis peaks parteide rahastamist läbipaistvamaks ja lihtsamaks muutma, tekitab küsimusi.

Lisaks hindamiskriteeriumite subjektiivsusele kahtlustab hankest osa võtnud Inversion Software OÜ omanik Urmas Järve, et hankeplatvormi väljatöötaja ja hanke võitja on omavahel seotud, kirjutab Äripäev.

Hanke eeldatav maksumus oli 79 000 eurot ja infosüsteem pidi valmima järgmise aasta mais. Hankes osalenud ja hanke vaidlustanud Inversion Software OÜ omanik Urmas Järve ütles, et hange ja selle läbiviimine tekitasid hulga küsimusi, sest riigihangete seaduse järgi võib hankija kõrvaldada hankemenetlusest pakkuja, kelle pakkumuse koostamisega on seotud sama riigihanke hankedokumentide koostamisel osalenud või muul viisil hankijaga seotud isik. Hanke koostamise juures «kaudselt» osalenud firma on mõistagi teste ees eelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles