Ukraina teeb LNG terminaliga esimese sammu energiasõltumatuse poole

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov
Ukraina peaminister Mõkola Azarov Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Nikolai Azarov ütles täna LNG terminali projekti teostamise alustamise tseremoonial, et see on esimene samm riigi energiasõltumatuse suunas ning võimaldab Ukrainal saada energiaturul iseseisvaks mängijaks, kirjutab ERR uudisteportaal.

Ukraina allkirjastas täna koos USA kompaniiga Excelerate Energy LLC ja Hispaania ettevõttega Gas Natural SDG, SA kokkuleppe LNG terminali riikliku projekti investorite konsortsiumi loomiseks ja vedeldatud loodusliku gaasi vastuvõtu mobiilse ujuvplatvormi paigaldamiseks Odessa oblastis sadama Južnõi lähedal, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Ukraina energeetika- ja söetööstuse minister Juri Boiko rääkis, et kompaniilt Excelerate Energy LLC on kavas rentida LNG gaasistamise ujuvtehas, Gas Natural SDG, SA aga on projekti realiseerimise investor.

Ühtlasi alustati Ukrainas täna LNG terminali gaasitranspordisüsteemiga ühendava 65 kilomeetri pikkuse gaasijuhtme ehitamist. Selle esimese etapi valmimisel on võimalik LNG terminalist vastu võtta kuni 5 miljardit kuupmeetrit, teise etapi valmimisel aga kuni 13,35 miljardit kuupmeetrit gaasi aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles