Aavo Kokk: praegu on kõigi võimaluste aeg

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Catella Corporate Finance tegevpartner Aavo Kokk.
OÜ Catella Corporate Finance tegevpartner Aavo Kokk. Foto: Scanpix/ Presshouse

Vaatamata kõigele negatiivsele valitseb majanduses hetkel kõigi võimaluste aeg, leiab nõustamisfirma Catella Eesti haru juht Aavo Kokk.

Koka sõnul tekib ettevõtete restruktureerimise ja saneerimise tulemusena arvestatav hulk varasid, mis jäävad rakenduseta ja mis on vaja maha müüa, kirjutab ajakiri Saldo.
Selle põhjal prognoosib ta, et lähiajal tekib Eestis terve hulk uusi firmasid. Näeme päris palju juhtkonna poolt välja ostetud ärisid või ka juhtumeid, kus mingisugusesse ärisse ostab end sisse punt uusi investoreid, lausub ta.

Kuigi praegu üritavad väga paljud ettevõtjad oma äri suurematele tegijatele müüa, loob praegune olukord võimalusi ka väiksematele tegijatele, kel on ideaalne võimalus hammustada suuremast ettevõttest mõni suupärane tükk. „Aasta pärast näeme täiesti uusi nägusid ettevõtluses," on ta kindel. 

Majanduses toimuv suur ümberstruktureerimine toob Koka sõnul nõustamisfirmadele väga palju tööd.
Uus ettevõtluslaine muudab tema sõnul eestlaste alustatud ärid senisest tunduvalt rahvusvahelisemaks.

Kokk tõdeb, et välisinvesteeringutest võime me vähemalt ajutiselt suu puhtaks pühkida, sest viimased kardavad Eestisse tulekut rohkem kui vanakuradi vanaema.  Koka kinnitusel ütlevad mitmed neist otse välja, et nad ei tee mingisuguseid investeeringuid Baltikumi piirkonda. Eeskätt kardavad välisinvestorid krooni devalveerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles