Swedbank ei usu enam Silvanosse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvano Fashion Groupile kuulub ka Lauma kaubamärk.
Silvano Fashion Groupile kuulub ka Lauma kaubamärk. Foto: Toomas Huik

Varem tugeva ostusoovituse andnud Swedbank Markets alandas Silvano FG aktsiasoovituse neutraalsele ning kahandas väärtpaberi hinnasihi kolmele eurole võrrelduna varasema 4,5 euroga.

Analüütik Kristo Sepp kirjutas värskes analüüsis, et soovituse ja hinnasihi alandamisel on terve rida põhjusi. Esiteks, valmistas pettumuse naistepesu tootja käibe kasv, mis oli 6,8 protsenti, samal ajal kui investeerimispank ootas 15-protsendilist kasvu. Pettumust valmistas ka ettevõtte brutokasumimarginaal, mis inflatsiooni arvestades oli ainult 31 protsenti.

Ühe hinnasihi alandamise põhjusena viitavad analüütikud ka nn insaiderite aktsiamüüke ning seda, et ettevõtte tegevjuhtkonnalt on keeruline kommentaare saada.

Pärast eelmise kvartali majandustulemuste avaldamist on Silvano FG nõukogu esimees Toomas Tool müünud 8000 Silvano FG aktsiat ning Valgevenes asuva Silvano tütarfirma Milavitsa juht Dmitry Ditchkovsky 6611 ettevõtte aktsiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles