Prokurör muutis maadevahetuse süüdistust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus ütleb, et pärast Merko Ehituse nõukogu esimehe kohalt taandumist sisustab tema aja reisimine, lugemine ja advokaatide vahet käimine.
Toomas Annus ütleb, et pärast Merko Ehituse nõukogu esimehe kohalt taandumist sisustab tema aja reisimine, lugemine ja advokaatide vahet käimine. Foto: Toomas Huik

Riigiprokuratuur loobus süüdistusest, milles pandi Toomas Annusele pahaks, et viimane jättis ühe maatüki oma firmale omandamata.


Maadevahetuse süüasi, mille uurimine on veninud juba nii pikaks, et keegi enam ei mäleta selle algust, põhjust või asjaosalisi, tegi aprilli algul jälle ühe pöörde.

Börsiettevõte Järvevana teatas, et prokuratuur muutis süüdistust. Selgituseks: AS Järvevana on juriidiline kest, kuhu Annus jättis maadevahetuse süüdistuse AS Merko Ehituse vastu. Merko Ehitus on vana nimega uus firma, mis jätkab ehitamist.

Nimelt oli seni Annusele süüks pandud, et see jättis ühe kinnistu vahetamata ja tekitas sellega oma firmale kahju. Prokuratuur loobus sellest.
Samuti on loobutud episoodist, kus võõrandati kinnistu endise ministri ja Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani poolt näidatud isikule.

Kõnealune kinnistu on Tallinnas Sõpruse pst 178. Merko Ehituse tütarfirma sai selle vahetuskaubana riigilt looduskaitsemaa vastu. Väidetavasti pidi ta selle edasi müüma Reiljani soosikule.

Aga selle asemel süüdistatakse AS Järvevana kahe kinnistu vahetamise vahendamises endise maa-ameti juhi Kalev Kanguri tellimusel.
Järvevana nõukogu esimees Tõnu Toomik kinnitas, et süüdistused on alusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles