Pensionimaksed külmuvad ilmselt juulist

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionil üks sammas alt ära
Pensionil üks sammas alt ära Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Valitsusjuht Andrus Ansip ütles täna pressikonverentsil, et pensionimaksed teise sambasse külmutatakse juulikuust, varem oli tähtajaks juba maikuu.


Kuigi pensionimaksete külmutamist pole valitsus lõplikult otsustanud, usub peaminister, et kõik valitsuse osapooled mõistavad, et riigil pole raha pensionimakseteks. Erimeelsuste põhjuseks on maksete hüvitamine.

IRLi liige, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder märkis täna, et ka IRL toetab maksete külmutamist pensionisambasse.
«Oleme sunnitud peatama teise samba maksed ajutiselt,» ütles Seeder. «Rahandusministril pole ka alternatiivseid ettepanekuid, ilmselt maksete peatamine tuleb teha.»

«Meie oleme seisukohal, et pensionimaksete külmutamisest ei piisa kolme protsendi eelarvedefitsiidi raames püsimiseks, kõigil valitsuserakondadel tuleb loobuda oma põhimõtteist riigi huvide kasuks,» jätkas Seeder.

Hoolimata sotside ühe liidri Eiki Nestori vastuseisust, on ka sotsist rahandusminister Ivari Padar pigem külmutamise poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles