Kas linnahalli tulevane omanik päästab Eesti ehitajad?

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: SCANPIX

Tallinna linna ning linnahalli tõenäolise uue omaniku vahel sõlmitud eellepingu järgi, peaks viimane linnahalli restaureerimisel ning meelelahutuskeskuse ehitamiseks kasutama kohalikke ettevõtjaid.


«Tallinn Entertainment eelistab ehitustööde tellimisel Tallinnas tegutsevaid kohalikke ehitusettevõtjaid ja hankijaid,» seisab kirjas ameeriklastele kuuluva ettevõtte ning linna kavatuste protokollis. Täpsustuseks peab lisama, et tegemist pole siduva leppega vaid pigem linnavalitsuse sooviga.

Tallinn Entertainment LCC peab sama lepp kohaselt esmajärjekorras ehitama konverentsikeskuse, millele lisandub hiljem ka meelelahutuskeskus restoranide ning muu juurde kuuluvaga.

Hiljem lisanduvad hotell ning sadam.

Ameeriklaste nägemuse kohaselt sõlmitakse nende ja linna vahel 99-aastane hoonestusõiguse leping, mille eest tasub firma linnale lepingu jõustumisega mitte rohkem kui 40 miljonit krooni. Hiljem, aastatel 5-99, tasub firma mitte rohkem kui 10 miljonit krooni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles