Ansip: pensionifondid on läbi kukkunud

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

«Ma ei kahtle meie pensionisüsteemis, aga kriisiaeg on toonud välja süsteemi puudused,» kommenteeris valitsusjuht Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.


«Sammaste süsteem on iseenesest hea, aga peame endale tunnistama, et meie sambad vajavad remonti,» ütles Ansip.

Ansip viitas, et Eesti pensionifondide valitsejad on mitu korda suuremaid kaotusi kandnud kui teiste Euroopa riikide fondivalitsejad.

«Võrreldes teiste riikidega on meie tulusus väga-väga kehv,» ütles Ansip. «Mullu jaanuarist oktoobrini kaotasime 33 protsenti, Tšehhis oli pluss 1,9 protsenti.»

Peaministri meelest peaks inimesed rohkem huvi tundma oma pensioniinvesteeringute vastu, lisaks tuleks karmistada pensionifondide investeerimise reegleid.

Valitsusjuhi sõnul on tema isiklikult koos riigi poolt tehtud maksetega kandnud teise samba fondi rohkem raha kui tema pensioniosakud praegu väärt on.

«Paraku on ka osa minu pensionirahast on investeeritud väärtpabereisse, mida on hinnatud väga konservatiivseteks, aga mis praegu on tühjad,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles