Nipid, kuidas pühade ajal tööd otsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värbajad väidavad, et jõulude ajal on võimalik tööd otsida.
Värbajad väidavad, et jõulude ajal on võimalik tööd otsida. Foto: SCANPIX

Vastupidiselt üldlevinud müüdile nagu ei toimuks tööturul jõulude ajal midagi, tegelevad paljud ettevõtted ka sel ajal värbamisega.

«Müüt sellest, et pühade ajal töö leidmine on võimatu, pärineb tööotsijatelt,» ütleb Minneapolise värbamisfirma e-Executives juht Harry Urschel CNNMoneys. Ta lisab, et pole üldse mingi haruldane juhus, kui inimesed leiavad töö isegi vaiksel nädalal, mis jääb jõululaupäeva ja uue aasta vahele. Tema mõtet jagavad ka teised värbajad: hiljutine ExecuNet`i uuring näitab, et 69 protsenti internetiteel värbajatest värbab detsembris sama palju või isegi rohkem inimesi kui mistahes teisel kuul.

Job-hunt.org juht Susan Joyce annab mõned nipid, kuidas pühade ajal tulemuslikult tööd otsida:

Pühad on hea ettekääne suhete soojendamiseks. Kontakteeru oma ammuste tuttavatega, kellega pole ammu suhelnud, soovi neile häid pühi ja uuri, millega nad tegelevad. Nii võid jõuda õigete inimesteni.  

Tee vabatahtlikku tööd. Paljud mittetulundusühingud vajavad abikäsi pühade ajal. Minnes neile appi lood uusi suhteid, mis võivad osutuda kasulikuks töö leidmise mõttes.

Saada kaart ettevõtetele, kus oled käinud intervjuul. Sellega tuletad inimestele meelde, et oled ikka huvitatud töötamisest nende juures.

Täna kõiki, kes on sind tööotsingutes aidanud. Pühadekaardid on suurepärane võimalus väljendada tänu kõikidele inimestele, kellega oled suhelnud oma tööotsingute käigus ning anda neile märku, et oled «saadaval».

Käi pidudel ja vastuvõttudel. Firmade vastuvõtud on tihti need paigad, kus personaliinimesed otsivad inimesi, keda värvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles