Läti lükkas rahvusvahelise võlakirjaemissiooni edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Vilks
Andris Vilks Foto: SCANPIX

Läti lükkas edasi kavandatud võlakirjaemissiooni rahvusvahelistel turgudel, kuna intressid ei ole praegu Lätile soodsad, ütles riigi rahandusminister Andris Vilks.   

Minister selgitas, et intressid ei ole piisavalt langenud ega peegelda Läti paranenud krediidireitingut ja järgmise aasta eelarve vastuvõtmist. Hiljuti tõstsid nii Fitch kui Standard & Poor's Läti riigireitingut.

Läti riigikassa pressiesindaja Elina Krastina ütles, et emissiooniotsus sõltub olukorrast rahvusvahelisel turul. Seni ei ole Läti emissiooni kohta lõplikku otsust langetanud. Krastina ei soovinud kommneteerida Reutersi uudist, et Läti on kutsunud võlakirjaemissiooni korraldama kolm panka: Barclay'si, Deutsche Banki ja JP Morgani.

Vilks ütles Bloombergile, et järgmisel aastal kavandab Läti jeenivääringus võlakirjaemissiooni. Minister on selle aasta algul kohtunud Hongkongi, Singapuri ja Jaapani investoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles