Valitsus eraldas jäämurdeteenuse osutamiseks 6,2 miljonit eurot

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Pärnu lahel
Jäämurdja Pärnu lahel Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada 2012/2013 jäämurde hooajal valitsuse reservist veeteede ametile jäämurdeteenuse osutamiseks 6 200 000 eurot.

Varem avaldatud info kohaselt sisaldab see summa ametile kuuluvate jäämurdjate Tarmo ja EVA 316 kütusekulu ja muid jäämurdmisega seotud majandamiskulusid, kokku ligi 2,3 miljoni ulatuses, samuti ASilt Tallinna Sadam prahilepingu alusel kasutusse võetava jäämurdja Botnica prahiraha 109 navigatsioonipäevaks ja kütusekulu 30 jäämurdepäevaks, milleks kulub vastavalt 4,087 miljonit ja 575 000 eurot.

Jäämurdetöid korraldab veeteede amet. Jäämurdetööde perioodi alguse ja lõpu määrab ameti peadirektor piirkonniti lähtuvalt jääoludest.

Riigi poolt jäämurdjatega teenindatavateks sadamateks on Sillamäe sadam, Kunda sadam, Muuga sadam, Paldiski põhjasadam, Paldiski lõunasadam, Pärnu sadam ning Tallinna ja Kopli lahe sadamad.

Taotluse rahuldamise korral vähendab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium riigikogu menetluses olevas 2013. aasta riigieelarve eelnõus veeteede ameti kulusid talviseks navigatsiooniks nelja miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles