Majatootja EstNor avab Kiilis uue tootmishoone

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EstNor uus tootmishoone.
EstNor uus tootmishoone. Foto: Erakogu

Käsitöö-palkmajade ja elementmajade tootja EstNor OÜ käivitab detsembrikuu esimestel päevadel tootmise vastvalminud hoones Harjumaal Kiilis. Uus tootmishoone võimaldab ettevõttel efektiivsemalt toota, lisaks paraneb ettevõtte logistiline võimekus.

EstNor OÜ tegevjuhi Renee Mikomägi sõnul on uue tootmishoone käivitamise ajendiks uute ja kaasaegsete töötingimuste loomine ning rahaline kokkuhoid seni kasutusel olnud rendipindade arvelt.  

Uus büroo- ja tootmishoone asub olemasoleva tootmishoone kõrval ning selle käivitamisega EstNori töötajate arv Mikomägi sõnul oluliselt ei suurene, sest töötajad muudavad vaid asukohta.  Uues hoones asub tööle 16 inimest, sealhulgas alustab täiskohaga tööd ehitusinsener Kristjan Tepner.  Lisaks Kiili tootmisele jätkab ettevõte tööd ka Jõgevamaal Siimustis olevas tootmishoones, kus toodetakse käsitöö-palkmaju. Ettevõtte investeeringu suurus uude tootmisse on ligikaudu 900 000 eurot.

Lisaks tegeleb EstNor OÜ uue ettevõtte rajamisega Norrasse, mille nimeks saab EstNor AS. EstNor AS-i eesmärk on viia kõik EstNori majade püstitajad ühiselt Norra ettevõtte alla, mis omakorda lihtsustab majade püstitamisega seotud väljakutseid. Samuti on ettevõttel plaanis laiendada tootevalikut ning hakata tootma üha enam energiasäästlikke maju. Koostöös Norra passiivmaja spetsialistidega on EstNor esimesed energiatõhusad majad juba ehitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles